EPDermaCare Voucher
Επέμβαση ζυγωματικών Άτομα που εμφανίζουν υποπλασία της περιοχής των ζυγωματικών οστών, μπορούν να βοηθηθούν ώστε να ανακτήσουν τη συμμετρία των γραμμών του προσώπου τους, με τη χρήση προθεμάτων στις αντίστοιχες περιοχές.

Η επέμβαση

Οι επεμβάσεις αυτές είναι ανάλογες της πωγωνοπλαστικής και μπορούν να γίνουν από μόνες τους ή σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου, όπως ρυτιδοπλαστική, ρινοπλαστική κ.λ.π. Οι τομές γίνονται συνήθως μέσα από το βλεννογόνο του στόματος υπό γενική αναισθησία ή τοπική. Μετεγχειρητικά Μπορεί να εμφανιστεί, περιοχές εκχυμώσεων και δυσκολία στο πλήρες άνοιγμα του στόματος που συνήθως διαρκούν λίγες βδομάδες. Επιπλοκές Η συχνότητα των επιπλοκών μετριάζεται με την πιστή τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών. Πιθανή επιπλοκή μπορεί να είναι η μόλυνση του προθέματος ή η μετατόπισή του από την ακριβή θέση που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Αισθητική αντιμετώπιση

Η αισθητική αντιμετώπιση της περιοχής των ζυγωματικών πριν και μετά την τοποθέτηση των ενθεμάτων, περιγράφεται αναλυτικά στο αντίστοιχο κεφάλαιο για τα ενθέματα.   «Πεσμένα μάγουλα» Η μυϊκή ατονία και η βαρύτητα είναι εν μέρει υπεύθυνα για την διάταξη των επιφανειακών ιστών που οδηγεί στο «κρέμασμα» των παρειών. Η ατονία αυτή εκδηλώνεται από την έλλειψη στερεότητας της μυϊκής μάζας και από τη μετατόπιση των λιπωδών στρωμάτων που κάτω από την επίδραση του βάρους, αφήνονται να τραβηχτούν προς τα κάτω. Στην περίπτωση αυτή το πέσιμο των παρειών είναι περισσότερο εμφανές στο άκρο της κάτω σιαγόνας. Τα «πεσμένα μάγουλα» χαλούν τελείως το οβάλ του προσώπου και δίνουν μια πάρα πολύ αντιαισθητική όψη. Επιδεικνύουν μερικές φορές τους μεγάλους κύκλους κάτω από τα μάτια και τονίζουν πάρα πολύ την ρινογενειακή αύλακα. Για να προσφέρουμε μια θετική βοήθεια στην περίπτωση αυτή, οφείλουμε να καταπολεμήσουμε τη μυϊκή ατονία η οποία μπορεί να έχει σαν αιτίες είτε την ηλικία και μια γενική μείωση της ζωτικότητας των ιστών, είτε το πολύ γρήγορο αδυνάτισμα. Η θεραπεία των άτονων μυών περιλαμβάνει κυρίως το μασάζ με κυριότερους χειρισμούς τους ενεργούς. Είναι εξαιρετικοί και μπορούν να συνδυαστούν με αρκετά μεγάλη επιτυχία με ρεύμα υψηλής συχνότητας.   Τα «κρεμασμένα» μάγουλα μπορεί να είναι μόνο στο εξωτερικό άκρο της κάτω σιαγόνας και σε βαρύτερες περιπτώσεις εκδηλώνεται σε όλο το μήκος της κάτω σιαγόνας. Δημιουργείται από ένα στρώμα χαλαρωμένου συνδετικού ιστού. Η ατέλεια αυτή μπορεί να εξαφανιστεί όταν θεραπεύσουμε την αιτία που την προκάλεσε δηλαδή, τη μυϊκή ατονία. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το πρόσωπο δε θα μπορεί να ξαναβρεί την κανονική του όψη αν τα λιπώδη στρώματα που χαλούν το περίγραμμά του δεν απορροφηθούν. Συνεπώς, οι κινήσεις που βοηθούν στο αδυνάτισμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και εδώ.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος Καθηγήτρια Αισθητικής - Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ