EPDermaCare Voucher
Εξετάσεις αναπνευστικού
  1. Ακτινολογική εξέταση του θώρακα. Σε αυτήν παίρνουμε ακτινογραφίες του θώρακα.  Από τις ακτινογραφίες γίνεται η διάγνωση των περισσότερων νοσημάτων του πνεύμονα.
  2. Μικροβιολογική εξέταση. Σε αυτή ψάχνουμε μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν στα πτύελα ενός ασθενούς ή στο πλευριτικό υγρό όταν πάσχει από πλευρίτιδα.
  3. Λαρυγγοσκόπηση και βρογχοσκόπηση. Είναι εξετάσεις στις οποίες με ειδικά εργαλεία που προωθούμε στις αναπνευστικές οδούς, μπορούμε να δούμε την κοιλότητα του λάρυγγα και των βρόγχων.
  4. Γενική εξέταση αιματος για να δούμε τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων. Μας βοηθάει γιατί στις φλεγμονές και τις λοιμώξεις αυξάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια.
Σχήμα θεραπείας
  1. Σε λοιμώξεις
Χορηγούμε αντοβιοτικά ανάλογα με το είδος του μικροβίου που προκαλεί την λοίμωξη. Σε αυτό μας βοηθάει πολύ η καλλιέργεια πτυέλων και το test ευαισθησίας των μικροβίων σε διάφορα αντιβιοτικά. Οι πενικιλλίνες, οι τετρακυκλίνες και η χλωραμφαινικόλη είναι αυτά που χρησιμοποιούνται πιο πολύ (έχουν ευρύ φάσμα).  Επίσης χορηγούμε αποχρεμπτικά, αντιβηχικά (μόνο σε ξηρούς βήχες), αποσυμφορητικά των βλεννογόνων, αντιπυρετικά - αναλγητικά κλπ.
  1. Σε δύσπνοια και κυάωνση
Χορηγούμε οξυγόνο είτε με προσωπίδα είτε με καθετήρα είτε με τέντα οξυγόνου.  Το οξυγόνο χοηργείται γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σχεδόν πάντα έλλειψη οξυγόνου Ο2.   Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ