EPDermaCare Voucher
Εισαγωγή στην ομοιοπαθητική Η ομοιοπαθητική είναι ένα φυσικό σύστημα αγωγής για παθήσεις κάθε είδους. Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο με αδιόρατη αλλά ισχυρή δράση που συνεργάζεται με τις ενέργειες της ζωής και παράγει γνήσιες μακροπρόθεσμες θεραπείες για όλα τα είδη παθήσεων. Στηρίζεται στα δικά της μοναδικά φάρμακα, που συνήθως έχον τη μορφή μικρών, λευκών, σχεδόν άγευστων χαπιών. Όπως ο βελονισμός και άλλες παρόμοιες μέθοδοι αγωγής, βασίζεται σε ολιστικές αρχές. Αυτό σημαίνει οτι το φάρμακο, επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό, και όχι μόνο ένα μέρος ή μια πάθηση. Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στην πεποίθηση ότι αν ασθενεί ένα μέρος του σώματος, αυτό οφείλεται σε αρρώστια ολόκληρου του οργανισμού. Επειδή το φάρμακο επαναφέρει σε ισορροπία ολόκληρο τον οργανισμό, οποιαδήποτε διαταραχή υπάρχει σε κάποιο μέρος του σώματος αποκαθίσταται από μέσα.   Οι τέσσερις βασικές αρχές   Υπάρχουν τέσσερις βασικές αρχές στις οποίες βασίζεται η ομοιοπαθητική. Οι δύο πρώτες είναι κοινές με άλλα συστήματα ολιστικής αγωγής :
  1. Η αγωγή ενεργοποιεί τη φυσική θεραπευτική δύναμη του σώματος. ( Στην ομοιοπαθητική, αυτή η δύναμη ονομάζεται ζωτική ενέργεια).
  2. Η αγωγή επιλέγεται ατομικά για κάθε άτομο.
  Οι άλλες δύο εμφανίζονται μόνο στην ομοιοπαθητική :
  1. Το φάρμακο είναι όμοιο με την αρρώστια.
  2. Οι δόσεις είναι μικροσκοπικές και δυναμοποιημένες.
  Εφαρμογή Όταν επισπευτείτε έναν ομοιοπαθητικό, το πρώτο μέρος της επίσκεψης θα μοιάζει με επίσκεψη σε συμβατικό γιατρό. Θα πείτε στον ομοιοπαθητικό τι σας ενοχλεί. Όμως , γρήγορα η κατεύθυνση της συζήτησης θ ‘αρχίσει να αλλάζει. Ο ομοιοπαθητικός θα αρχίσει να ρωτά φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες για κάθε σύμπτωμα, όπως για παράδειγμα την ώρα της ημέρας που επιδεινώνεται περισσότερο. Στη συνέχεια θα σας κάνει ερωτήσεις για σας και όχι για την αρρώστιά σας.  Ο ομοιοπαθητικός συγκεντρώνει μια πλήρη εικόνα όχι μόνο του ασθενούς συνολικά, και ασχολείται όχι μόνο με τα πιο σοβαρά προβλήματα αλλά με άλλα λιγότερο σημαντικά. Εφοδιασμένος με την γνώση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ο ομοιοπαθητικός θα αναλύσει αυτές τις σημειώσεις, που μπορεί να καλύπτουν αρκετές σελίδες. Έτσι θα μπορέσει να σας κατατάξει σε ένα ορισμένο ομοιοπαθητικό τύπο: Ίσως στον τύπο nux vomica ή στον τύπο pulsatila. ( Αυτά είναι τα λατινικά ονόματα δύο φαρμάκων από τα εκατοντάδες που χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική. Το καθένα έχει ελεγθεί με ειδικές αποδείξεις, όπως περιγράφεται στο προηγούμενο τμήμα. Στη συνέχεια, ο ομοιοπαθητικός θα σας δώσει ένα φάρμακο που θα επιδράσει σε όλο τον οργανισμό, ένα φάρμακο που θα ενεργοποιήσει τη θεραπευτική διαδικασία ακόμη και αν έχετε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Το φάρμακο χορηγείται συνήθως με τη μορφή μικρών, λευκών, σχεδόν άγευστων χαπιών. Θα σας δοθούν επίσης οδηγίες γύρω από τα αντίδοτα της ομοιοπαθητικής, τα οποία πρέπει να αποφεύγετε. Καθώς παίρνετε το φάρμακο, η κατάστασή σας θα πρέπει να βελτιώνεται, ίσως αφού επιδεινωθεί ελαφρά πρώτα. ( Σε περιπτώσεις έκτατης ανάγκης, το ομοιοπαθητικό φάρμακο επενεργεί πολύ γρήγορα, και χωρίς προηγούμενη επιδείνωση). Το φάρμακο ενεργοποιεί μία φυσική θεραπευτική διαδικασία, έτσι στα μακρόχρονα προβλήματα η βελτίωση συχνά είναι σταδιακή. Από την άλλη μεριά, η βελτίωση δεν περιορίζεται μόνο στην κύρια πάθηση . Θα νοιώθετε καλύτερα μέσα σας, θα μπορείτε να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά το στρες, και θα βελτιωθεί γενικότερα η υγεία σας.   Επιμέλεια κειμένου: Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής Πηγή: Ομοιοπαθητική – Φυσική ιατρική για ολόκληρο τον άνθρωπο Peter Adams
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ