EPDermaCare Voucher
Δυσμορφίες μύτης Προκειμένου να εκτιμήσουμε τη μύτη από αισθητικής σκοπιάς πρέπει να παρατηρήσουμε τη μύτη από τρεις οπτικές θέσεις, από μπροστά, πλάγια και λοξά. Άλλωστε η μύτη είναι τρισδιάστατη κατασκευή και διαθέτει τρεις διαστάσεις, ύψος, μήκος και πλάτος και αντίστοιχα επίπεδα οβελιαίο, κάθετο και οριζόντιο. Οι γωνίες που σχηματίζονται μεταξύ των διαφόρων γραμμών της μύτης, αλλά και της μύτης με τα διάφορα σημεία του προσώπου, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αισθητικές της παραμέτρους. Από τις πολλές αναφέρονται παρακάτω οι σημαντικότερες:
  1. Μετωπο-ρινική, περίπου 125 μοίρες με κορυφή το ριζορρίνιο.
  2. Προσωπο-ρινική, περίπου 30 μοίρες με κορυφή πάλι το ριζορρίνιο, αλλά μεταξύ της ράχης της μύτης και του κάθετου επιπέδου του προσώπου.
  3. Χειλεο-ρινική, 90-110 μοίρες μεταξύ της στυλίδας και του άνω χείλους.
Το μήκος της μύτης υπολογίζεται περίπου από το ριζορρίνιο μέχρι το ακρορρίνιο. Το ύψος της είναι από τη βάση της στυλίδας μέχρι το ακρορρίνιο. Το πλάτος διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή, αλλά κυρίως εκτιμάται σε δύο οριζόντια επίπεδα: στη ράχη και στη βάση της μύτης. Περιπτώσεις δυσμορφιών αναλυτικά Οι υποψήφιοι για ρινοπλαστική παρουσιάζουν μια ποικιλία στο σχήμα και το μέγεθος της μύτης τους και κάθε μία περίπτωση μπορεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Γενικά θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς τις εξής κατηγορίες:
  1. Δυσμορφίες που έχουν βάση κληρονομική ή οικογενή. Εδώ ανήκουν οι περισσότερες περιπτώσεις.
  2. Δυσμορφίες τραυματικής αιτιολογίας (κατάγματα ρινικών οστών κ.λπ.) σε νεαρή ηλικία.
  3. Μετεγχειρητικές δυσμορφίες. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν ασθενείς που έχουν υποβληθεί, χωρίς όμως επιτυχία, σε πλαστική εγχείρηση της μύτης.
  4. Δυσμορφίες που οφείλονται σε νόσους.
  5. Φανταστικές δυσμορφίες, οι οποίες έχουν ψυχιατρική βάση και βρίσκονται μόνο στη φαντασία του αρρώστου.
  6. Μικτές περιπτώσεις. Στην κατηγορία αυτή μπορούν να καταχωρισθούν περιπτώσεις, όπου ανεξάρτητα από το μέγεθος της δυσμορφίας, οι ασθενείς από ξαφνική κάμψη της ψυχικής τους αντοχής σε μια ορισμένη περίοδο της ζωής τους, συνειδητοποιούν μια παλιά ατέλεια ή δυσμορφία, που ως εκείνη τη στιγμή δεν τους είχε προβληματίσει καθόλου.
Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής – Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ