EPDermaCare Voucher
Διατάσεις για τα πόδια Τα πόδια δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα, αλλά και αυτή που καταπονείται περισσότερο σε καθημερινή βάση. Επομένως οι διατάσεις σε αυτή την ομάδα είναι αρκετά σημαντικές.

Διάταση για γλουτούς και απαγωγούς.

  Αφού καθίσετε είτε σε ένα στρώμα, είτε στο πάτωμα, τοποθετήστε το ένα πόδι τεντωμένο και το άλλο σε θέση χιαστί πάνω από το γόνατο. Στην συνέχεια, βάλτε τον αγκώνα του αντίθετου χεριού στο λυγισμένο γόνατο και τραβήξτε προς το στήθος. Φροντίστε ώστε ο κορμός να είναι σε κάθετη θέση και παραμείνετε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή διατείνει τους απαγωγείς και τον γλουτό.

Διατάση δικέφαλου μηριαίου

  Ενώ είστε καθισμένοι είτε σε ένα στρώμα, είτε στο πάτωμα τοποθετήστε το ένα πόδι τεντωμένο μπροστά. Το άλλο πόδι είναι λυγισμένο, το γόνατο ακουμπάει κάτω και η φτέρνα τον μηρό του άλλου ποδιού. Όπως βρίσκεστε σε αυτή την στάση και έχοντας πάντα τεντωμένο το ένα πόδι, σκύψτε μπροστά και προσπαθήστε να φτάσετε με τα χέρια σας τα δάχτυλα του τεντωμένου ποδιού. Μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση και με το άλλο πόδι.  

Διάταση τετρακέφαλου

  Ευρισκόμενοι στην όρθια στάση, πιαστείτε από κάποιο σταθερό σημείο και λυγίστε το ένα σας πόδι προς τα πίσω (στάση του πελαργού). Με το χέρι που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το λυγισμένο πόδι, τραβήξτε το πίσω, μέχρι η φτέρνα να ακουμπήσει τον γλουτό. Παραμείνετε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση στο άλλο πόδι. Για μεγαλύτερη διάταση, γείρτε τον κορμό σας μπροστά και φέρτε το πόδι που είναι στον αέρα πιο πίσω.  

Διάταση για προσαγωγούς

  Ενώ βρίσκεστε σε όρθια θέση, ανοίξτε τα πόδια σας όσο περισσότερο μπορείτε, αρκεί οι μύτες να κοιτάνε μπροστά. Σιγά σιγά λυγίστε το δεξί σας πόδι, ρίχνοντας το βάρος σας προς την ίδια μεριά. Με το αριστερό σας χέρι, πιέζετε ελαφρώς το αριστερό σας πόδι μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στην εσωτερική πλευρά του ποδιού. Παραμείνετε για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.   Νίκος Στρατίκης Personal Trainer (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου "STUDIO PERSONAL TRAINING"  
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ