EPDermaCare Voucher

Διαδικασία του μόνιμου μακιγιάζ

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Διαδικασία του μόνιμου μακιγιάζ Το μόνιμο μακιγιάζ ολοκληρώνεται σε 2 συνεδρίες και αυτό πρέπει να τονίσουμε στον επισκέπτη μας. Στην πρώτη συνεδρία γίνεται η βασική εφαρμογή (βασικό στρώμα) οπού βλέπουμε πως αποδίδει το χρώμα στο δέρμα. Μετά την εφαρμογή ξεκινά η φυσική επούλωση του δέρματος. Δημιουργείται εφελκίδα στις επόμενες μέρες.   Το χρώμα αρχικά είναι πολύ έντονο σε σχέση με το επιθυμητό χρωματικό τόνο που έχουμε προεπιλέξει (10 %πιο σκούρο σε φρύδια και μάτια, 40 % πιο σκούρο στα χείλη). Μετά από μια εβδομάδα η εφελκίδα πέφτει σταδιακά. Κατά τη διάρκεια της επούλωσης το έντονο χρώμα σιγά - σιγά ανοίγει, γίνεται απαλότερο, πιο αρμονικό και πιθανόν παρουσιάζονται κάποια μικρά κενά. Μετά τη διαδικασία ανάπλασης η οποία διαρκεί 4-6 εβδομάδες γίνεται η δεύτερη συνεδρία, οπού ολοκληρώνεται και τελειοποιείται το χρώμα και το γέμισμα. Αν η επιφάνεια της επιδερμίδας παραμένει άγρια η ελαφρώς γυαλιστερή, τότε πρέπει να αναβληθεί η δεύτερη συνεδρία μέχρι η περιοχή να αποκτήσει μια ματ όψη. Αυτό αποτελεί ένα βασικό δείγμα ότι η διαδικασία της ανάπλασης έχει ολοκληρωθεί. Μετά τη δεύτερη εφαρμογή δημιουργείται όπως και στην πρώτη κρούστα και απαιτείται χρόνος για την επούλωση. Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης της 1ης και της 2ης συνεδρίας μεγάλη σημασία έχει η φαρμακευτική αγωγή για την σωστή αποθεραπεία. Η πελάτισσα πρέπει να τοποθετεί αναπλαστική – αναζωογονητική κρέμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν πρέπει να τρίβει την περιοχή, αλλά να την καθαρίζει απαλά μόνο με νερό. Να μην έρθει σε επαφή με καλλυντικά, να μην εκτεθεί σε ηλιακή ακτινοβολία, να μην κάνει σάουνα και να μην κολυμπήσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσει να απομακρύνει την κρούστα διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και σχηματισμός ουλής.

Ο πόνος

Ένα σημείο που απασχολεί πάντα την πελάτισσα είναι αν το μόνιμο μακιγιάζ πονάει ή όχι και αν ναι πόσο! Πρώτα απ ‘ όλα η αίσθηση του πόνου είναι υποκειμενική και έχει να κάνει με την ευαισθησία του κάθε ατόμου. Πριν την εφαρμογή προετοιμάζουμε το δέρμα εφαρμόζοντας αναισθητική κρέμα (πχ emla) ώστε να μην γίνει ιδιαίτερα αισθητή η εισχώρηση της βελόνας στο δέρμα. Η πελάτισσα νοιώθει τσιμπιματάκια που πιθανόν είναι πιο έντονα στην περιοχή των χειλιών διότι υπάρχουν πολλές νευρικές απολήξεις. Στην περίπτωση που η πελάτισσα πονάει γίνεται συχνή χρήση αναισθητικής κρέμας. Μια λανθασμένη τεχνική ή μηχάνημα ξεπερασμένης τεχνολογίας μπορεί να γίνει αιτία για τν αίσθηση έντονου πόνου.  

Η προετοιμασία

Για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις ενδείκνυται πριν τη διαδικασία να γίνεται ένα προσχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τον κίνδυνο αλλοίωσης του προσωπικού στιλ της πελάτισσας, αντίθετα μπορούμε να εργαζόμαστε με ακρίβεια και παράλληλα η πελάτισσα θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει για την τελική μορφή. Η επιλογή των χρωμάτων καθώς και η σωστή ανάμειξή τους είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη το φυσικό χρώμα των μαλλιών και η απόχρωση του δέρματος. Το μόνιμο μακιγιάζ πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητα κάθε πελάτισσας και να τονίζει τα θετικά σημεία.   Χρηστιά Βίκυ Αισθητικός Τ.Ε.Ι. Δημοσιευμένο στο περιοδικό «Αισθητική Σήμερα»
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ