EPDermaCare Voucher
Διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ Η διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ όπως προαναφέραμε είναι περίπου 2-5 χρόνια. Με την φυσική διαδικασία ανανέωσης κυττάρων το χρώμα αρχίζει σιγά –σιγά να ξεθωριάζει. Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες εξωτερικοί και φυσικοί που μπορούν να επηρεάσουν την αντοχή. Η συχνή έκθεση στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει τα χρώματα με αποτέλεσμα να χάνεται η λάμψη και να ξεθωριάζει πιο γρήγορα το χρώμα. Οι ελεύθερες ρίζες, η χημεία και η δομή του δέρματος, ο μεταβολισμός, η ικανότητα απορρόφησης, τα προϊόντα φροντίδας, η επιλογή χρωματικού τόνου ( ανοιχτό, σκούρο, έγχρωμο), το βάθος διείσδυσης χρώματος (υπάρχουν περιπτώσεις οπού οι χρωστικές βυθίζονται σε βαθύτερους ιστούς και δεν είναι πια εμφανείς) και η διαδικασία επούλωσης είναι παράγοντες που επηρεάζουν την αποδόμηση του χρώματος, συνεπώς και τη διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ. Απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας.  

Υποχρεώσεις του αισθητικού

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μια υπεύθυνη δουλειά που απαιτεί τις απαραίτητες γνώσεις. Μόνο όποιος γνωρίζει το δέρμα μπορεί να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του, την αποφυγή ανεπιθύμητου τραυματισμού και να προβλέψει τις επιδράσεις των χρωμάτων του δέρματος στους διάφορους τύπους δέρματος. Το χρώμα του δέρματος, το πάχος της επιδερμίδας, η περιεκτικότητά του σε υγρασία – λίπος, η διαυγής στοιβάδα και η αιμάτωση είναι παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα. Γι αυτό λοιπόν πριν τη βαφή πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τον τύπο του δέρματος.  

Το λιπαρό δέμα και το μόνιμο μακιγιάζ

Λόγω του μεγάλου πάχους της κεράτινης στοιβάδας ιδιαίτερης συμπεριφοράς του το χρώμα δε διεισδύει πολύ βαθιά και δύσκολα απορροφάται από το δέρμα. Επίσης λόγο του μεταβολισμού του λιπαρού δέρματος, το χρώμα διαλύεται πιο γρήγορα. Η διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ είναι μικρότερη. Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται συχνές επαναλήψεις , όχι όμως έντονες πιέσεις.  

Το ξηρό δέρμα και το μόνιμο μακιγιάζ

Σε αντίθεση με το λιπαρό δέρμα είναι πολύ λεπτότερο. Επομένως το χρώμα εισχωρεί πιο βαθιά και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα. Λόγω του μεταβολισμού που είναι λιγότερο ενεργός από εκείνον του λιπαρού, το μόνιμο μακιγιάζ διαρκεί πολύ περισσότερο και ξηρότερο. Με την πάροδο της ηλικίας το δέρμα γίνεται ατροφικό και ξηρότερο παρατηρείται μείωση της μίτωσης των κυττάρων και ελάττωση της αναγεννητικής ικανότητας που οδηγεί στην λέπτυνση της επιδερμίδας σο σύνολό της. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης διαφοροποιούνται με αποτέλεσμα την μείωση της ελαστικότητας και της σταθερότητας, τη μειωμένη ικανότητα συγκράτησης νερού και παραγωγής σμήγματος. Στο γηρασμένο δέρμα όπως και στο ξηρό, το χρώμα εισχωρεί βαθιά και απορροφάται γρήγορα. Επειδή όπως το δέρμα είναι ατροφικό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην πίεση της βελόνας ώστε να μην προκληθούν βλάβες. Τέλος λόγω της επιβράδυνσης του κυτταρικού μεταβολισμού και της μειωμένης αιμάτωσης τα χρώματα διατηρούνται για περισσότερο χρόνο. Άρα συμπεραίνουμε ότι, όσο πιο γηρασμένο είναι το δέρμα, τόσο περισσότερο διαρκεί το μόνιμο μακιγιάζ.

Υποχρεώσεις του αισθητικού

Πέρα από την σωστή ανάλυση δέρματος, πρέπει να ενημερώσουμε την πελάτισσα ότι αντενδείκνυται πριν την εφαρμογή η έντονη ηλιοθεραπεία, η δερμοαπόξεση, η χορήγηση διαλυτικών αίματος (πχ ασπιρίνη), καφεΐνη, αλκοόλ. Θα πρέπει να υποβληθεί σε αλλεργικό test και να πάρουμε το ιστορικό της. Την πληροφορούμε σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες μετά την εφαρμογή, όπως ελαφρύς ερεθισμός, κοκκινίλα, αίσθηση τραβήγματος, ελαφρύ πρήξιμο και απώλεια λεμφών.   Χρηστιά Βίκυ Αισθητικός Τ.Ε.Ι. Δημοσιευμένο στο περιοδικό «Αισθητική Σήμερα»
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ