EPDermaCare Voucher
Δίαιτα με ομάδες αίματος Ορισμένες τροφές βλάπτουν τον οργανισμό μας, εξαιτίας της περιεκτικότητας τους σε λεκτίνες.  Οι λεκτίνες όταν προκαλούν συγκόλληση στα κύτταρα του αίματος κινητοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος οργανισμός να κουράζεται άδικα.  Το γεγονός αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που η τροφή δεν ταιριάζει στην ομάδα αίματός μας. Αν επιλέξουμε λοιπόν κάποιες τροφές ανάλογα με την ομάδα του αίματός μας, θα πάψουμε να έχουμε τροφική δυσανεξία και σε περίπτωση δίαιτας, θα ανταποκρίνεται ο οργανισμός μας πολύ καλύτερα.   Παρακάτω θα παρουσιαστούν οι τροφές οι οποίες συμβάλλουν στο αδυνάτισμα ή στην παχυσαρκία ανάλογα με τις ομάδες αίματος.   Για άτομα της ομάδας ΑΒ  το κόκκινο κρέας, το καλαμπόκι και το σιτάρι, είναι τροφές που τους παχαίνουν εύκολα.  Ενώ τα ψάρια, ο ανανάς, τα πράσινα λαχανικά τους αδυνατίζουν.  Θα πρέπει γενικά να προτιμούν την κατανάλωση γαλοπούλας, να αποφεύγουν το κοτόπουλο, το μοσχάρι και το χοιρινό κρέας.  Από τα ψάρια η σαρδέλα, η πέρκα και η πέστροφα είναι πολύ καλές τροφές, ενώ οι γαρίδες, το χέλι, ο αστακός και το καβούρι καλό θα ήταν να αποφεύγονται.   Το τυρί γενικά είναι καλό σαν τρόφιμο, αν αποφύγουμε το ροκφόρ και την παρμεζάνα.  Ενώ το γάλα κατσίκας και το γάλα σόγιας είναι πολύ καλά τρόφιμα επίσης.  Το ελαιόλαδο και το λινέλαιο προτιμώνται ενώ το καλαμποκέλαιο, το σουσαμέλαιο και το ηλιέλαιο πρέπει να αποφεύγονται.  Οι καλύτερες επιλογές από ξηρούς καρπούς είναι τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Αποφύγετε τα φουντούκια , το σουσάμι και τους ηλιόσπορους.   Άλλα τρόφιμα που πρέπει να προτιμώνται είναι οι φακές, ο αρακάς,τα κουκιά, το ρύζι, η βρώμη, το κουνουπίδι, ο μαϊντανός, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα κεράσια, τα ακτινίδια και ο ανανάς.  Δεν συνίσταται η φάβα, το καλαμπόκι όπως προαναφέρθηκε, η αγκινάρα, οι πιπεριές, τα πορτοκάλια, οι μπανάνες και το αβοκάντο.   Για όσους ανήκουν στην ομάδα αίματος Α σε γενικές γραμμές τους παχαίνουν το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά και τα φασόλια, ενώ η σόγια, τα φυτικά έλαια, τα λαχανικά και ο ανανάς συμβάλλουν στο αδυνάτισμα.  Αναλυτικότερα θα πρέπει να προτιμούν το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, τη σαρδέλα, την πέρκα, τον κολιό, το γάλα και το τυρί σόγιας, το ελαιόλαδο, το λινέλαιο, τους κολοκυθόσπορους, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, τις φακές, τον αρακά, τα κουκιά, τη βρώμη και τη σίκαλη.  Από φρούτα και λαχανικά καλές επιλογές είναι τα καρότα, οι αγκινάρες, το μαρούλι, το μπρόκολο, ο ανανάς, τα ακτινίδια, τα αχλάδια και τα ροδάκινα.   Τροφές που θα πρέπει να αποφεύγει η ομάδα Α είναι το χοιρινό και το βοδινό, το καβούρι, τις καραβίδες και τις γαρίδες, το ροκφόρ,το ένταμ,το καλαμποκέλαιο, το σουσαμέλαιο, τα φυστίκια Αιγίνης και τα κάσιους, τα ρεβύθια, τα φασόλια, το σιτάρι, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, το λάχανο, τα πορτοκάλια και τις μπανάνες.   Όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Β θα πρέπει να προτιμούν το κρέας και τα πράσινα λαχανικά και κυρίως το αρνί, τη γαλοπούλα και το βοδινό, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν το καλαμπόκι, το σιτάρι, τις φακές, τα φυστίκια και το σουσάμι.  Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται το χοιρινό, το κοτόπουλο, τις καραβίδες και τον αστακό, τα παγωτά και το ροκφόρ.  Οι σαρδέλες, ο κολιός και η πέρκα, καθώς και το τυρί ένταμ, έμενταλ, το γκούντα και το γάλα σόγιας, είναι καλές επιλογές.   Το ελαιόλαδο και λινέλαιο, πρέπει να προτιμώνται και να αποφεύγεται το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο.  Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, η σόγια, τα κουκιά, ο αρακάς, η βρώμη, το ρύζι, το λάχανο, το μπρόκολο, το σέλινο, το μαρούλι, ο ανανάς, τα μήλα και το γκρέιπφρουτ είναι αρκετά ευεργετικά, ενώ τα φουντούκια, τα φυστίκια Αιγίνης, το σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι, η ντομάτα, το αβοκάντο, τα ρόδια, οι καρύδες αποτελούν κακή επιλογή.   Τέλος για όσους ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το σιτάρι, το καλαμπόκι, το κουνουπίδι, οι φακές και το λάχανο είναι τροφές οι οποίες συμβάλλουν στο να παχύνουν.  Ενώ τα ψάρια, το κόκκινο κρέας, το μπρόκολο και το σπανάκι συμβάλλουν πολύ στο αδυνάτισμα.   Αναλυτικότερα.  Το βοδινό, το αρνί, το κοτόπουλο, η πέρκα, ο σολομός, η σαρδέλα, το γάλα, το τυρί σόγιας, το ελαιόλαδο, το λινέλαιο, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι, η φάβα, ο αρακάς, τα κουκιά, η σίκαλη, το κριθάρι, το ρύζι, το μαρούλι, το σπανάκι, το μπρόκολο, η αγκινάρα, τα ακτινίδια, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα και τα αχλάδια είναι καλές τροφές.  Θα πρέπει να αποφεύγονται το χοιρινό,η χήνα, το χταπόδι, η παστή ρέγγα, το ροκφόρ, το γκούντα, τα παγωτά, το καλαμποκέλαιο, το φυστικέλαιο, τα φυστίκια Αιγίνης και τα κάσιους, οι φακές, το σιτάρι, το καλαμπόκι, η βρώμη, το αβοκάντο , το λάχανο, το κουνουπίδι, τα πορτοκάλια , οι φράουλες και οι καρύδες.   Σε γενικά πλαίσια αυτές είναι οι τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα ή στην παχυσαρκία.  Ο κάθε οργανισμός όμως είναι διαφορετικός και θα πρέπει να γίνονται εξατομικευμένα οι ειδικές εξετάσεις αίματος, ώστε να δοθεί στον καθένα το δικό του ατομικό πρόγραμμα.   Επιμέλεια άρθρου Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ