EPDermaCare Voucher
Γενικά για το βελονισμό Ο βελονισμός είναι μια θεραπεία της οποίας η εφαρμογή είναι ανώδυνη και χρησιμοποιεί ειδικές βελόνες με διαφορετικό μήκος και πλάτος. Το πιο συνηθισμένο υλικό για τις βελόνες είναι το ανοξείδωτο ατσάλι. Άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις βελόνες είναι ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα.   Για να ξεκινήσει ο βελονισμός, ο θεραπευτής πρέπει να ξέρει καλά το ιστορικό του ασθενούς και να γνωρίζει επακριβώς το αντίστοιχο όργανο, τα σημεία του βελονισμού και τα σημεία που πρέπει να διαλέξει για να θεραπεύσει το κάθε πρόβλημα. Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία κυκλοφορεί ενέργεια μέσα στον οργανισμό του κάθε ανθρώπου και ο βελονισμός βοηθάει στην κανονική ροή της ενέργειας αυτής.   Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ο βελονιστής διαλέγει τον αριθμό των θεραπειών, πόσες βελόνες θα χρησιμοποιήσει, την διάρκεια που θα παραμείνουν οι βελόνες στα σημεία, τον αριθμό και την συχνότητα των θεραπειών και την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει.   Κάποιες φορές τα αποτελέσματα της θεραπείας φαίνονται μερικές μέρες μετά την λήξη των συνεδριών.    Οι τεχνικές του βελονισμού είναι:  
  1. Ο απλός βελονισμός όπου οι βελόνες τοποθετούνται στα “κατάλληλα” σημεία με σκοπό την εξισορρόπηση της ενέργειας.
 
  1. Ο ηλεκτροβελονισμός κατά τον οποίο έχουμε την δυνατότητα να ερεθίσουμε ηλεκτρικά κάποια σημεία, τα οποία συνδέονται ανά ζεύγη σε μια συσκευή, πετυχαίνοντας συνεχή, έντονη και κυρίως ελεγχόμενη διέγερση. Αθλητικές κακώσεις, ουλές και ακμή είναι μερικές από τις ενδείξεις.
 
  1. Η εφαρμογή της μεθόδου moxibustion γίνεται με ζεσταμένη βελόνα, στην κορυφή της οποίας καρφώνουμε μικρά κομμάτια από stick ή κώνοι μόξας. Μετά βάζουμε τις βελόνες στο κατάλληλο σημείο βελονισμού και τις ανάβουμε. Θα παραμείνουν στο σημείο όσο χρόνο χρειάζεται να παραμείνει η βελόνα, ενώ προστατεύουμε το δέρμα της περιοχής με φύλλα από κασσίτερο για να αποφύγουμε κάποιο πιθανό έγκαυμα σε περίπτωση που πέσει κάποιο κομμάτι. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και διάφορων μυϊκών και αρθριτικών πόνων.
 
  1. Ο βελονισμός με laser είναι μια καινούρια μέθοδος όπου αντί για βελόνες, χρησιμοποιούμε λεπτές ακτίνες laser οι οποίες έχουν αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η συσκευή του laser εντοπίζει τα κατάλληλα σημεία βελονισμού.
  Ο σκοπός του βελονισμού είναι η θεραπεία παθήσεων, η καταπράϋνση συμπτωμάτων, η παρεμπόδιση εκδήλωσης ασθενειών, η καταπολέμηση εξαρτήσεων κλπ. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ο σκοπός του βελονισμού είναι η αναζωογόνηση του οργανισμού.   Ο βελονισμός εφαρμόζεται πιο συχνά σε:  
  1. Έντονους πόνους.
  1. Αρθριτικά προβλήματα.
  1. Δερματικές παθήσεις.
  1. Σεξουαλικές διαταραχές.
  1. Αϋπνία
  1. Εντερικές διαταραχές.
  1. Παραλύσεις.
  1. Άγχος.
  1. Γυναικολογικά προβλήματα.
  1. Αλλεργίες.
  1. Αναπνευστικά προβλήματα.
  1. Εθισμούς.
  1. Συναισθηματικές διαταραχές.
  Ο βελονισμός βοηθάει τον οργανισμό να εκκρίνει διάφορες ενδογενείς παυσίπονες ουσίες που διαθέτει και μέσω της κυκλοφορίας να τους οδηγήσει σε κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Μερικές από αυτές είναι οι ενδορφίνες, η εγκεφαλίνη κλπ. Κάποιες άλλες ουσίες υποβοηθούν τους διάφορους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού και ρυθμίζουν την σωστή λειτουργία π.χ. της πίεσης. Άλλες ουσίες βοηθούν στην ρύθμιση της σεξουαλικής διάθεσης, των συναισθημάτων και των αντιδράσεων.   Ο βελονισμός θα πρέπει να είναι ακριβής, αφού μια ουσία υπό διαφορετικές συνθήκες ή σε συνδυασμό με κάποιες άλλες είναι δυνατό να επιρρεάσει κάποια άλλα συστήματα του οργανισμού και το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θέλουμε. Επίσης, αν δεν βάλουμε την βελόνα στο σωστό σημείο τα αποτελέσματα που θα έχουμε θα είναι από ελάχιστα ως μηδενικά. Ο βελονισμός έχει πολύ καλά αποτελέσματα έναντι του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και των ρυτίδων.   Χαράλαμπος Καλλίνικος Φυσικοθεραπευτής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ