EPDermaCare Voucher

Γαστρεντερίτιδες, δυσεντερίες, βρουκελλώσεις

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Γαστρεντερίτιδες, δυσεντερίες, βρουκελλώσεις

Γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλες

Οφείλεται σε αρνητικά κατά GRAM μικρόβια, τις σαλμονέλλες. Προκύπτει από μολυσμένες τροφές και εκδηλώνεται με εμμέτους, κοιλιακά άλγη και διάρροιες. Υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης και υποκαλιαιμίας. Είναι εμπύρετη νόσος. Θεραπευτικά: -    Δίνονται ενδοφλέβια φυσιολογικά υγρά και ηλεκτρολύτες ώστε να αντικατασταθούν οι απώλειες υγρών εξ’ αιτίας των εμμέτων και των διαρριοών. -    Χορηγούνται αντιβιοτικά (χλωραμφαινόλη και τετρακυκλίνες). Πρέπει να τονιστεί ότι το αίτιο της γαστρεντερίτιδας θα αναζητηθεί στα κόπρανα με καλλιέργεια. Μικροβιακή δυσεντερία Οφείλεται σε αρνητικά κατά GRAM μικρόβια, τις συγκέλλες. Οι συ-γκέλλες μένουν στο παχύ έντερο όπου και πολλαπλασιάζονται. Εκδηλώ-νονται με κοιλιακούς πόνους, βλεννοπυώδεις κενώσεις κλπ. Χορηγούνται αντιβιοτικά κυρίως τετρακυκλίνες και δευτερευόντως χλωραμφαινικόλη. Αμοιβαδική δυσεντερία Οφείλεται σε πρωτόζωο, την ιστολυτική αμοιβάδα. Εκδηλώνεται με διάρροιες ή δυσκοιλιότητα, κοιλιακούς πόνους μς μι-κρό πυρετό και διαταραχές του χαρακτήρα (νευρικότητα, αϋπνία, κόπω-ση, δυσθυμία κλπ.). Οι αμοιβάδες μπορούν να εγκατασταθούν και στο ήπαρ (αμοιβαδική ηπατίτιδα). Θα πρέπει να γίνει εξέταση κοπράνων για να βρεθούν οι αμοιβάδες. Χορηγούνται: -    Αντιβιοτικά (π.χ. παρομομυκίνη). -    Ιωδιούχα αντιαμοιβαδικά (κινιοφόνη, ιωδοχλωρυδροξικολίνη και διϊωδοχλωρυδροξικολίνη).

Βρουκελλώσεις

Οφείλονται σε αρνητικά κατά GRAM μικρόβια, τις βρουκέλλες. Γνωστή βρουκέλλωση είναι ο μελιταίος πυρετός, ο οποίος εκδηλώνεται με: -    Πυρετό -    Πόνους -    Άφθονους ιδρώτες -    Διόγκωση των αρθρώσεων -    Μεγάλη μυϊκή αδυναμία -    Γατσρεντερικές διαταραχές -    Βραδυκαρδία κλπ. Θεραπευτικά χορηγούνται: -    Αντιβιοτικά και κυρίως τετρακυκλίνες, και -    Γλυκοκορτικοειδή όπως η πρεδνιζόνη.   Δημήτριος Κρυπωτός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ