EPDermaCare Voucher

Γαλακτωματοποιητές - ρυθμιστές οξύτητας

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Γαλακτωματοποιητές - ρυθμιστές οξύτητας Οι γαλακτωματοποιητές, τα πηκτικά μέσα και οι σταθεροποιητές επιτρέπουν το σχηματισμό ή την διατήρηση ομοιογενούς μείγματος δύο ή περισσότερων συστατικών που δεν αναμειγνύονται π.χ. το λάδι και το νερό σε ένα τρόφιμο. Τα πρόσθετα αυτής της κατηγορίας προσφέρουν στα τρόφιμα την επιθυμητή συνεκτικότητα. Παράδειγμα είναι η μονολαυρική πολυοξυαιθυλενοσορβιτάνη (Ε432). Είναι γαλακτωματοποιητής-σταθεροποιητής. Χρησιμοποιείται σε επιδόρπια, σάλτσες, προϊόντα αρτοποιίας, διαιτητικά προϊόντα κ.α. σκευάσματα. Από 400 – 499 κυμαίνεται το εύρος που προκύπτει κατά την κωδικοποίηση για τον διαχωρισμό των προσθέτων και φορά τους γαλακτωματοποιητές, τα πηκτικά μέσα και τους σταθεροποιητές. Οι ρυθμιστές οξύτητας,  μεταβάλλουν ή ελέγχουν την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του τροφίμου. Παράδειγμα αποτελεί το θειικό αργίλιο (Ε520). Χρησιμοποιείται σε ζαχαρωμένα φρούτα και σε κατεψυγμένα και αφυδατωμένα προϊόντα αυγών. Ο τριψήφιος κωδικός για τους ρυθμιστές οξύτητας κυμαίνεται από 501 – 540.       Μαρία Παναγιωτοπούλου / Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ