EPDermaCare Voucher
Αυτοεξέταση για μελάνωμα Για την  έγκαιρη ανακάλυψης ενός µελανώµατος,  καλό  είναι  να  γίνεται τακτικά, µια απλή αυτοεξέταση τον δέρµατος. Η αυτοεξέταση του δέρµατος αποτελεί ένα από τα πιο σηµαντικά κριτήρια για την διάγνωση του µελανώµατος  και θα πρέπει  να γίνεται  απ’ όλους, ανεξαρτήτως  ηλικίας και φύλλου, έτσι ώστε να πετυχαίνετε  η πρώιµη   και έγκαιρη διάγνωση του, αλλά και αντιµετώπιση του. Επίσης, θα πρέπει να πραγµατοποιείται και απ’ όλους τους µελανωτικούς ασθενείς,  για  την  έγκαιρη  ανίχνευση  και  επιτυχή  αντιµετώπιση, πιθανής υποτροπής. Πως γίνεται η αυτοεξέταση τους δέρµατος Ο καλύτερος  χρόνος για την αυτοεξέταση  του δέρµατος,  είναι µετά το  μπάνιο,  χρησιµοποιώντας   έναν  ολόσωµο καθρέπτη ή έναν µικρό φορητό καθρέπτη, σε καλά φωτισµένο δωµάτιο. Αρχικά, θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει ποια σηµάδια  έχει  εκ'  γενετής, όπως: ελιές και κηλίδες, καθώς και τη µορφολογία τους. Κατόπιν,  πρέπει  να  παρατηρεί,  αν παρουσιάζουν αλλαγή στο µέγεθος,  στο σχήµα, στην υφή, στο χρώµα και εάν υπάρχει πληγή που δεν κλείνει ή εάν υπάρχει κάποια εντελώς καινούργια δερµατική αλλοίωση.  Αν  ο  γιατρός  έχει  βγάλει φωτογραφίες του δέρµατος, ο έλεγχος αυτών µπορεί να γίνει σε σύγκριση µε παλιές φωτογραφίες. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από  το  κεφάλι  ως τα  πόδια  και  να  µην παραλείπεται καµιά περιοχή τον δέρµατος όπως: η πλάτη, το τριχωτό της κεφαλής, τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα. Αναλυτικά οι κινήσεις
  • Παρατηρήστε στον καθρέπτη την εµπρόσθια και την οπίσθια επιφάνεια του σώµατος και µετά σηκώνοντας τους βραχίονες, την δεξιά και αριστερή πλευρά.
  • Λυγίστε τους αγκώνες και εξετάστε προσεκτικά τα δάχτυλα του χεριού µέχρι τα νύχια, τις παλάµες, τους πήχεις και τους βραχίονες.
  • Παρατηρήστε τα πόδια σας σ' όλο το µήκος και από όλες τις πλευρές. Επίσης, τα οπίσθια και την γεννητική περιοχή.
  • Καθίστε σε µια καρέκλα και εξετάστε από κοντά τα δάχτυλα των ποδιών µέχρι τα νύχια, την περιοχή ανάµεσα στα δάχτυλα και τα πέλµατα.
  • Παρατηρήστε το πρόσωπό σας, το λαιµό και τα αυτιά. Για το τριχωτό της κεφαλής χρησιµοποιήστε επιβοηθητικά µια χτένα     ή  το πιστολάκι, ή παρακαλέστε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να σας βοηθήσει.
Έτσι λοιπόν, εξετάζοντας το δέρµα σε τακτά χρονικά διαστήµατα, είµαστε ικανοί να γνωρίζουµε    καλά    τι αλλοιώσεις υπάρχουν και αν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο θα πρέπει να το αναφέρουµε αµέσως στο γιατρό. Όσο, πιο έγκαιρα διαγνωστεί ένα µελάνωµα, τόσο µεγαλύτερη είναι η πιθανότητα θεραπείας. Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ