EPDermaCare Voucher
Ανόργανα άλατα ( Μέταλλα ) Τα ανόργανα άλατα αποτελούν μόνο το 4% των ιστών του ανθρώπινου σώματος, αλλά είναι απαραίτητα για την κανονική ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού. Βρίσκονται, στις τροφές αλλά και στο νερό.   Δεν προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια αλλά είναι απαραίτητα γιατί:  
  1. Χρησιμοποιούνται σαν οικοδομικά υλικά και
  2. Ρυθμίζουν πολλές εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού (πηκτικότητα αίματος, ρύθμιση των καύσεων, συμμετοχή στην δημιουργία κατάλληλης οσμωτικής πίεσης στα κύτταρα και τους ιστούς)
3)Είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σύστασης των υγρών του σώματος και αποτελούν τμήμα των ενζύμων και πρωτεϊνών του σώματος. 4)Αποτελούν βασικά συστατικά των οστών και δοντιών.   Χωρίζονται σε:Ανόργανα στοιχεία (mg) και Ιχνοστοιχεία   Για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε μέταλλα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων. Στον παρακάτω πίνακα δίνονται τα κυριότερα μέταλλα, οι πηγές προέλευσής τους και η κύρια χρησιμότητά τους:   ΜΕΤΑΛΛΑ ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ   Ασβέστιο Γαλακτοτυροκομικά προιόντα ,κουνουπίδι, λάχανο, φακές, κρόκος αυγού, θαλασσινά, ραδίκια και το χαμομήλι .Το ασβέστιο είναι κύριο συστατικό των οστών,ομαλοποιεί την καρδιακή λειτουργία και ηρεμεί τα νεύρα.   Φώσφορος Ξηροί καρποί και ιδίως οι ηλιόσποροι και τα πασατέμπο ,τυρί, κρέας και σαρδέλες. Τονωτικό του εγκεφάλου, βοηθά στον μεταβολισμό των λιπών, στην λειτουργία των αδένων και στην ορμονική ρύθμιση.   Μαγνήσιο Μπανάνες , φιστίκια, γάλα, γιαούρτι και κρέας. Βοηθά τους μυς και τα νεύρα . Συμμετέχει στην σύνθεση πρωτεΐνης και ενεργοποιεί τα ένζυμα.   Κάλιο Ελιές, φρούτα και ιδίως μπανάνες, σαλάτες, σταφίδες, ξερά δαμάσκηνα, στιγμιαίος καφές και πατάτες Απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς, των μυών, των νεφρών και της υγείας των οστών.   Νάτριο (αλάτι) Σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα. Απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς   Σίδηρος Το κόκκινο κρέας, συκώτι, το πορτοκάλι, οι σαρδέλες, ηλιόσποροι, μαγιά μπύρας, το κρέας, τα ξερά δαμάσκηνα, οι ελιές, οι σταφίδες, οι φακές, το σπανάκι και το κουάκερ .Ο σίδηρος είναι συστατικό της αιμοσφαιρίνης. Βοηθά την αναπνοή και διευκολύνει την λειτουργία των αδένων και του εγκεφάλου.   Χλώριο Παίζει ρόλο στην ρύθμιση οσμωτικής πίεσης, στο ισοζύγιο του ύδατος(νερού) και στην οξεοβασική ισορροπία. Βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης Β12 και του σιδήρου.   Μαγγάνιο Ρύζι,καρυκεύματα,σιτάρι,μαρούλι,φασόλια,φυστίκια,πατάτες,ηλιόσποροι,δημητριακά. Προσφέρεται για τον σχηματισμό των οστών, για την πήξη του αίματος, στη δράση της ινσουλίνης και την σύνθεση της χοληστερίνης. Συμμετέχει σαν διεγέρτης στον μεταβολισμό λιπών , υδατανθράκων και πρωτεϊνών.   Τις βιταμίνες και το νερό θα τις δούμε αναλυτικά σε επόμενα άρθρα. Ιωάννα Χαλιμούρδα : Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ