EPDermaCare Voucher

Ήλιος, ηλιοθεραπεία και αντηλιακά

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Ήλιος, ηλιοθεραπεία και αντηλιακά Ζούμε σε μια χώρα που τον περισσότερο χρόνο υπάρχει ηλιοφάνεια, η οποία ασκεί μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία μας ως λαού μεσογειακού και μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι και ευδιάθετοι. Ο ήλιος, ο φωτοδότης, με τις ακτίνες του ενεργοποιεί όλα τα όντα, ζωντανεύει τη φύση και χαρίζει υγεία, δύναμη και ζωή στον άνθρωπο. Ο ήλιος για την υπερκόσμια δύναμη του λατρεύτηκε ως θεός από όλους τους αρχαίους λαούς και η έκλειψη του μερική ή ολική θεωρήθηκε, όταν και όπου συνέβαινε, ως ένα κακό σημάδι που προμήνυε συμφορές για τον άνθρωπο. Σήμερα όμως και παράλληλα προς τις αδιαμφισβήτητες ευεργετικές ιδιότητες των ακτινών του ήλιου, γνωρίζουμε, χάρις στην επιστήμη, ότι οι ακτίνες του είναι βλαβερές για την επιδερμίδα μας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, εάν δεν πάρουμε τα αναγκαία προστατευτικά μέσα. Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν το όζον, το οποίο μάλιστα κατά τους επιστήμονες δεν έχει την ίδια πυκνότητα σ’ όλες τις περιοχές του πλανήτη. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω ορισμένων αερίων και ρύπων που διοχετεύονται στο διάστημα από τις βιομηχανίες, η πυκνότητα του όζοντος έχει ελαττωθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας. Οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στη μείωση της πυκνότητας του όζοντος και πιέζουν τις κυβερνήσεις για ελαχιστοποίηση και περιορισμό των ρυπογόνων αερίων, που απελευθερώνονται από τις βιομηχανίες στην ατμόσφαιρα και θεωρούνται οι κύριες αιτίες της ελάττωσης του όζοντος. Το όζον δημιουργεί μια ασπίδα που προστατεύει τον πλανήτη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, η δε εξασθένηση του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση την ακτινοβολίας UV. Το όζον είναι αέριο που περιβάλλει τον πλανήτη, βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία της ατμόσφαιρας, τη στρατόσφαιρα, και με τη χημική σύνθεσή του απομακρύνει ορισμένα κύματα της ακτινοβολίας UV. Η ακτινοβολία UV διακρίνεται στη UVA, UVB και UVC ακτινοβολία. Η UVA ακτινοβολία δεν απρροφάται από το όζον, ενώ απορροφάται η UVB εν μέρει και εξ ολοκλήρου η UVC. Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες UVA και UVB είναι εντονότερες ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που οι ακτίνες είναι κάθετες και μάλιστα τις μεσημεριανές ώρες. Για το λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00 και να προτιμώνται για την ηλιοθεραπεία οι ώρες πριν και μετά από αυτό το διάστημα. Οι συνέπειες από την ασυλλόγιστη έκθεση μας στον ήλιο, είτε είμαστε στην παραλία, είτε εργαζόμαστε, είτε γυμναζόμαστε, χωρίς να έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ενδέχεται να είναι ανεπιθύμητες για την υγεία μας. Έχει παρατηρηθεί ιατρικά ότι η ακτινοβολία UV ευθύνεται για πολλές κακώσεις της επιδερμίδας, όπως είναι κυρίως:
  • Το μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος.
  • Η ακτινική Κεράτωση, με μορφή στιγμάτων στο πρόσωπο, χέρια και σώμα.
  • Η φωτογήρανση, που δέρμα μας γίνεται σκληρό, ρυτιδωμένο και αφυδατωμένο.
Ως μέτρα προστασίας, για να μην υποστούμε τις συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, θα προτείναμε τα ακόλουθα:
  • Τη χρήση απορροφητικών γυαλιών.
  • Τη χρήση καπέλου.
  • Την παραμονή μας σε σκιερούς χώρους.
  • Τη χρήση αντηλιακών κρεμών με δείκτη προστασίας SPF πάνω από 15. Ο δείκτης προστασίας είναι ανάλογος με τον τύπο και την υφή της επιδερμίδας μας (σκουρόχρωμης, ανοιχτόχρωμης, λεπτής, κλπ.).
Η χρήση των αντηλιακών, με επιστημονικά ελεγμένα φίλτρα προστασίας και με την τακτική επάλειψη της επιδερμίδας, θα μας αποτρέψει από τα προβλήματα που παραπάνω αναφέραμε και θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα, χωρίς τον κίνδυνο επιδερμικών επιπλοκών και θα μας δημιουργήσει μια όμορφη επιδερμίδα, αυτή που όλοι οι άνθρωποι επιθυμούμε να αποκτήσουμε το καλοκαίρι.   Νάνσυ Κόλλια Πρόεδρος γνωστής εταιρείας καλλυντικών 
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ